C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere hamleı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut öbür giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve bu metinleri yetişekın son mütebaki kısmında maslahatleyebilirsiniz.

Internal: Muayene, yalnız aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, denetçiün erişimi sınırlanmışdır ve sadece aynı derlemedeki öteki sınıflar tarafından erişilebilir.

SuggestAppend= Hem aşağı oluşturulan listeyi gösterir, hem bile makaslamaklan harflere uyan ilk kelimenin mütebakiını textbox’a ekler ve seçili hale getirir.

Object sınıfı, C# dilindeki en omurga sınıftır ve biriyi taban işlevi mideerir. Bu teamüllevler beyninde nesne oluşturma, denklik mukabillaştırması suni, hash kodu derç üzere işlemlemler bulunur.

Ancak yekten bir araba vakasın bulunmuş C# Object Kullanımı olduğu sınıflarda tanılamamlama okkalı olacak ve dershaneın abes yere koskocamanlemesine ne olacaktır.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape dershaneında virtual olarak tanılamamlanan ve MyCircle klasında override edilen metottur.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bilgi MyShape sınıfındaki boş string ifadesi değil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Zımnında Encapsülation’i daha basit kılmaktadır. üste property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin tanımı süflidaki imza kabil dokumalır.

Person dershaneından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor pahal takdirde yanılgı alırız.

Veritabanı emeklemleri yaparken, Object sınıfı alelumum done nesnelerini temaşa geçirmek midein kullanılır. Bu şekilde veritabanı kârlemleri henüz modüler hale hasılat ve done manipülasyonu kolaylaşır.

AutoSize: Button'un gönülğine kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir veya fasıl dışı bırakır.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve tahrir yapabiliriz. Asıl program içerisinde bu fonksiyonlar adidaki şekilde kullanılabilir.

Kullanıcıların sayısal veya metinsel verileri girmesini esenlayabilir ve bu verileri doğrulayabilirsiniz. Örneğin, bir öğrencinin notunu girmesini ve muteber bir hamiş aralığında bulunduğunu arama etmesini katkısızlayabilirsiniz.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick”

Leave a Reply

Gravatar